Személyes bosszú vagy lejáratás állhat Kiss-Rigó feljelentése mögött

Valószínűleg személyes okok állnak annak a névtelen feljelentésnek a hátterében, amely alapján vizsgálódni kezdett a NAV a szeged-csanádi püspökség épületében.

MNO
2013. 10. 09. 10:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság internetes oldalán azt írta, hogy a NAV Kecskeméti Bűnügyi Igazgatósága költségvetési csalás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt folytat nyomozást a szeged-csanádi püspökségen. A nyomozati cselekményeket a Szegedi Járási Ügyészség fokozott törvényességi felügyelete mellett végzik, amelyet nemrég hosszabbítottak meg 2013. november 19-éig.

Az MNO úgy értesült, hogy a vizsgálatot egy olyan névtelen feljelentés alapján indította meg az adóhatóság, amely több valótlanságot tartalmazott. Információnk szerint valószínűleg személyes indíttatásból született meg a beadvány, amelyből kiderül, hogy az egyházmegye működését jól ismeri a feljelentő.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspököt gyakran érték már támadások, főleg a baloldal részéről. Egyebek között azt nem tudták megbocsátani neki, hogy 2010 februárjában Lázár János kampányrendezvényén vett részt. Kiss-Rigó az eset kapcsán akkor úgy nyilatkozott: csak egy olyan párt van, amely „hitelesen tudja képviselni a keresztény egyház által vallott józan és ésszerű értékeket”. Hozzátette azt is, hogy a baloldali értékek keresztény értékek is, valamint hogy a liberális értékek is fontosak a keresztény egyháznak.

Sorozatos támadások érték akkor is, amikor megalapította a Grosics Akadémiát a szegény sorsú, ám tehetséges gyerek számára, és ugyanígy próbálták besározni, amikor az egyházmegye átvette a csődközelbe jutott önkormányzati általános iskolákat. Az ügynökvád sem állt meg vele szemben: 2009-ben pert is nyert ez ügyben az Ungváry Krisztián és az Élet és Irodalom ellenében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.