Karácsony budaiként veszi fel a lakhatási támogatást

Havonta 115 950 forintot vesz fel lakhatási támogatás jogcímen a bajnaista parlamenti képviselő.

2013. 12. 13. 17:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakhatási támogatás ugyanakkor azoknak a képviselőknek jár, akik vidéken élnek és nincs lakásuk a fővárosban. A támogatás igénybevételéhez a honatyáknak egy nyilatkozatot is le kell adniuk, amelyben arról vallanak, hogy nem Budapesten laknak. Karácsony a II. kerületben, egy felújított társasházi lakásában él.

Az Együtt–PM Szövetség politikusa nem az egyetlen országgyűlési képviselő, aki budapestiként veszi igénybe a vidékieknek járó pluszjuttatást. Szekeres Imre, az MSZP volt honvédelmi minisztere például szintén a II. kerületben, egy 273 négyzetméteres házban lakik, de hiába van Budapesten ingatlana, ugyancsak felveszi a lakhatási támogatást.

Karácsony novemberben még arról beszélt, a törvényi szabályozástól függetlenül önként vállalja, hogy a jövő évi választási kampány során nyílt kampányszámlát használ és minden fillérrel elszámol az adófizetők felé. A Pesti Srácoknak viszont nem válaszolt azokra a kérdéseire, hogy mióta és miért veszi fel a támogatást. Ezen a jogcímen 2010 óta már több mint hárommillió forintos összeget vehettek fel a vidéki honatyák, így akár Karácsony is ilyen mértékű támogatásban részesülhetett.

„Tudom, hogy vannak ennél fontosabb dolgok, de szeretném jelezni, hogy a pestisracok.hu című Fidesz-közeli hazugságot állít arról, hogy én jogosulatlanul veszem fel a képviselőknek járó lakhatási támogatást. Ezzel szemben a valóság az, hogy mivel nincs budapesti lakásom, ezért képviselőként automatikusan jár a lakhatási támogatás. Családommal együtt albérletben élek” – közölte a fölvetettekre Karácsony a legnépszerűbb közösségi portálon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.