Sukorói per: Szolnokról a fővárosba

Hagyó Miklós és társainak ügye után újabb eljárás kerülhet más fórum elé.

Swendt Pál
2013. 12. 19. 4:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bírónő a Fővárosi Törvényszék illetékességét vélelmezve továbbítja a per iratait a fővárosba. Sándor Géza, a Szolnoki Törvényszék elnökhelyettese a lap érdeklődésére nem kívánta kommentálni a peráthelyezéssel kapcsolatos információkat. Mint mondta: a törvényszék tartja magát ahhoz az elvhez, hogy bármely, a folyamatban lévő büntetőpereket érintő esetleges változásról elsőként az érintett feleket tájékoztatják, és csak ezután közlik annak tartalmát a sajtóval. A szóvivő így arról sem nyilatkozott, hogy a fenti ügyben történt-e változás.

A tanács elnökének döntését a Fővárosi Törvényszék bírálhatja el, és határozhat arról, hogy illetékesek-e az eljárás lefolytatására. Amennyiben a főváros a szolnoki döntéssel ellentétes álláspontra helyezkedik, úgy az áthelyezés kérdésében a Kúria mondhatja ki a végső verdiktet. Az Alkotmánybíróság (AB) határozatára hivatkozva a bírónő a közelmúltban visszaadta a Fővárosi Törvényszéknek azt az általa tárgyalt, egyébként már ítélethozatal előtt álló kiemelt ügyet is, amelynek hatvanhét terheltje hivatali vesztegetés vádjával idén állt bíróság elé.

Joav Blum szerint a Velencei-tó parti Sukoróra tervezett kaszinóberuházás egymilliárd eurós költségéhez képest elenyésző összeg az építéshez szükséges telkek 300 millió forintos ára – hozzátette: ő kifizette volna a dupláját is.

December 2-án tanúként hallgatták meg az izraeli állampolgárságú üzletembert a Szolnoki Törvényszéken a Sukoró-ügyként ismertté vált büntetőper hétfői tárgyalásán, ahol több mint hat órán át válaszolt a kérdésekre.

 

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki lapszámában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.