időjárás 11°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Tűzoltó és pénzügyőr is segíthette V. Lászlót

BL
2013.12.19. 06:16

Az 53 gyanúsított között van önkormányzati alkalmazott, ÁNTSZ-munkatárs, tűzoltó és pénzügyőr is.

Az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tájékoztatása szerint a bűnszervezetben elkövetett vesztegetés, költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával a múlt tavasszal indított nyomozás 53 gyanúsítottja között van egy debreceni önkormányzati alkalmazott, egy ÁNTSZ-munkatárs, egy tűzoltó és egy pénzügyőr is – írta a lap.

A gyanúsítás szerint ők is információkkal segítették Vizoviczki bűnszervezetének működését: előre jelezték, ha az általuk „képviselt” hatóság ellenőrzésre készül a vállalkozó több mint negyven érdekeltségének valamelyikében vagy akár csak azok közelében is.

Ismert, az mno.hu szerdán adott hírt arról, hogy az ügyben érintett négy egykori főrendőrt a lakhelyelhagyási tilalmat hatályon kívül helyezve házi őrizetbe helyezte Fővárosi Ítélőtábla.

A nyomozást várhatóan január első heteiben fejezi be a KNYF. Polt Péter legfőbb ügyész szerint elegendő bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy sikeresek legyenek a vádemelések.

Ezek közé tartoznak a mintegy száz órát kitevő kép- és hanganyagok is, amelyeket a Nemzeti Védelmi Szolgálat rögzített.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.