Folytatódik Hernádi pere

Február közepén folytatódik a Mol elnök-vezérigazgatójának tárgyalása.

2014. 01. 11. 5:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismert, Hernádi Zsolt ellen tavaly év végén indult pótmagánvádas eljárás. A vádat egy korábbi Mol-alkalmazott terjesztette elő, aki az állította, a Mol részvényei értékének jelentős csökkenését okozta, hogy a Mol tisztességtelen és törvénytelen módon jutott hozzá a horvát INA irányítási jogához. Hernádi Zsoltot a horvát hatóságok azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader horvát exkormányfőnek. Tavaly, Horvátországban körözést adtak ki ellene, majd az üzletember felkerült az Interpol körözési listájára és európai elfogatóparancsot adtak ki ellen. Ez utóbbit október elején a Fővárosi Törvényszék elutasította arra hivatkozva, hogy a Fővárosi Főügyészség az ügyben korábban már indított nyomozást, majd azt bűncselekmény hiányában megszüntette. A héten Mladen Bajic horvát legfőbb ügyész kétnapos hivatalos látogatást tett Magyarországra, amely alatt szakmai megbeszélést folytatott többek közt Polt Péter legfőbb ügyésszel.

A Legfőbb Ügyészség a lapot arról tájékoztatott, hogy a találkozón nem érintették Hernádi ügyét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.