Az MSZP nem keresi, kinek lehetnek gyanús százmilliói

A Fidesz belső vizsgálatot vár a szocialistáktól.

2014. 02. 01. 15:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati Magyar Nemzet számolt be arról, hogy állítólag hatalmas, bizonytalan eredetű vagyonra tett szert egy vezető szocialista politikus. A lap információi szerint az érintett egy országgyűlési képviselő lehet, aki évek óta több száz millió forintot parkoltat egy külföldön vezetett bankszámlán. A szóban forgó összeg feltehetően nincs arányban a honatya bevallott jövedelmi helyzetével, ezért vélhetően összeegyeztethetetlen az eddigi vagyonnyilatkozataival is, ami komoly bűncselekmények gyanúját is felvetheti. Az MSZP nem indít belső vizsgálatot.

A Fidesz belső vizsgálat elrendelését várja el az MSZP elnökétől. A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szombat délután reagált a Magyar Nemzet cikkére. Mint mondta, Mesterházy Attilának tisztáznia kell, hogy valóban tett-e szert pénzre egy vezető szocialista politikus. Kocsis Máté emlékeztetett arra, hogy pénteken járt le az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatának leadási határideje.

– Szeretnénk Mesterházy Attilát arra kérni, hogy járjon utána annak, hogy ezek a feltételezések, lapinformációk egyáltalán igazak-e, helytállóak-e. Ha nem, akkor egyértelműen és visszavonhatatlanul cáfolja meg őket, ha pedig van igazságtartalmuk, akkor mondja meg, ki az érintettje ennek az ügynek, mert a közvéleménynek ezt tudnia kell – szögezte le Kocsis Máté.

Az MSZP azt közölte, hogy nem indít belső vizsgálatot. A Hír TV-nek Józsa István frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott, hogy „sajtóhírekre nem indítunk semmit, a bűnüldözés a bűnüldöző szerveknek a dolga”. Arra a kérdésre, hogy a vizsgálat elmaradásának az-e az oka, hogy nem kíváncsiak a vélhetően tisztességtelen eredetű vagyonra, csak annyit válaszolt, hogy ez az ügyészség dolga.

HIller István állítása szerint csak a Hír TV riporterétől értesült az egyik vezető szocialista politikus állítólagos vagyonosodásáról. Az MSZP-s képviselő az ügyet nem akarta kommentálni, csak annyit mondott, hogy szerinte a parlament honlapján elérhető vagyonnyilatkozatokból minden képviselő anyagi helyzete ellenőrizhető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.