„Feriék” milliós alkudozása?

Hangfelvétel is utal rá, hogy Zuschlag János és az MSZP felső vezetése komoly pénzösszegekről alkudozhatott 2005-ben.

2014. 03. 24. 4:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 2008-ban, a Zuschlag János és társai ellen folyó büntetőperben is felvetődött, hogy az MSZP és az egykori kiskunhalasi szocialista politikus komoly pénzösszegekről alkudozott. A PestiSrácok.hu szombaton részleteket idézett abból a telefonbeszélgetésből, amelyet Zuschlag egykori titkára, a per másodrendű vádlottja, Lados István rögzített még 2005. szeptember 12-én, és amelyet 2008. november 11-én játszottak le a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

A felvételen az akkorra már a képviselőségről lemondott, de ügyeit továbbra is a parlamenti irodaházban intéző Zuschlag egy ismeretlen személlyel beszélget, és többek között a következőket mondja: „A Ferin tényleg felb tam az agyamat, tehát azon, hogy érted, hogy éreztem két hete is, hogy gyakorlatilag mindent rám akar kenni. [ ] És még meg vannak sértődve, hogy védekezek és alkudni akarok. Érted. Én meg nem is értem, én a Ferinek elmondtam, hogy b d meg, neked négymilliárdod volt.”

A hangfelvételből egy részletet Gyurcsány is megosztott a napokban az interneten (ezzel elismerve, hogy ő az a bizonyos „Feri”), ám csak azt a részt, amelyben Zuschlag a „pénzből és erőből működtetett rendszerről”, illetve „Feri” küldetéstudatáról beszélt. A PestiSrácok.hu szerint a telefonbeszélgetés erősíti Zuschlag napokban megjelent botránykönyvének egyik fő állítását, miszerint szocialista potentátok, főként Gyurcsány Ferenc akkori ifjúsági miniszter, illetve államtitkára, Mesterházy Attila és az ifjúsági ügyekkel foglalkozó Ujhelyi István érintettek voltak a minisztériumi pénzek szervezett eltüntetésében. Zuschlag János nemrég azt nyilatkozta: a 2006-os választások előtt Lendvaival, Szekeres Imrével és Szilvásy Györggyel abban állapodott meg, hogy ötvenmillió forintot kap a képviselő-jelöltségtől való visszalépésért cserébe. A pénzt végül egy nejlonszatyorban adták át neki. Az érintettek tagadnak, de egyelőre pert nem indítottak. A Zuschlagról szóló könyv március 10-én jelent meg.

További részletek a Magyar Nemzet hétfői számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.