időjárás 22°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

651 ezer forintba került a háromezres kölcsön

HBI
2014.04.11. 13:22

Bíróság elé kerülhet négy ózdi uzsorás, két férfi és két nő.

2013 áprilisában kezdte meg a nyomozást a rendőrség a két nő és a két férfi ellen. A négy ózdi gyanúsított többeknek kölcsönzött magas kamatra pénzt. Ha az adósok nem tudták időben rendezni tartozásukat, veréssel és egyéb súlyos következmények kilátásba helyezésével fenyegették meg őket, valamint kamatos kamatot követeltek tőlük – idézte fel a történteket az alezredes.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő uzsorások általában a családi pótlék, a szociális segélyek és a nyugdíjak érkezésekor hajtották be a pénzt. Akadt olyan sértett, aki 3000 forint kölcsön fejében hét hónapon keresztül havi 93 ezer forintot fizetett ki fenyegetőinek. Ha vonakodott törleszteni, akkor megöléssel fenyegették, továbbá azzal, hogy rágyújtják a házat. Egy másik sértett 2011-ben kért kölcsön 20 ezer forintot, és végül tíz hónapon át összesen 400 ezer forintot adott át az uzsorásoknak kamat és tartozás címén.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.