időjárás 23°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Bajnai nem költözik a Holdra

2014.04.12. 02:55

Dönthettek volna okosabban is a baloldali ellenzék pártjai – mondta Szigetvári Viktor.

Pár kérdésben dönthettünk volna okosabban is – így foglalta össze a választási kampányban elkövetett hibáikat Szigetvári Viktor. Az Együtt–PM társelnöke a Hír24-nek adott interjújában itt említette a miniszterelnök-jelölt személyét, vagy Gyurcsány Ferenc országos listán szerepeltetését. Emellett szerinte tartalmi kérdésekben sem teljesítettek jól: nem adtak megfelelő válaszokat a nagyfokú szegénységben, a „Fidesz által egyre inkább uralt és manipulált térben” élő társadalomnak. Szigetvári úgy fogalmazott, hogy a politikusnak hinnie kell a saját győzelmében, viszont ha vereséget szenved, azt ne fogja másra, se a választási rendszerre, se a lejtős pályára.

Megfogalmazása szerint ugyanis annyi szavazóval, amit az összefogás magáénak tudhatott, vereséget kellett szenvedni. – Lehet, hogy a Mesterházy Attila irányításával megfogalmazott politikai ajánlattal lehetetlen választást nyerni Magyarországon – mondta Szigetvári az erről szóló PM-es felvetésekre, ám hozzátette azt is, hogy ez a kérdés nem intézhető el gyors válaszokkal.

Szerinte az is része a választási vereségért való felelősségvállalásnak, hogy négy képviselőjük a rendelkezésekre álló kereteken belül – vagyis frakció nélkül – fogja megjeleníteni őket a parlamentben. Bajnainak pedig egy válasza van a súlyos vereségre, hogy visszaadja országgyűlési mandátumát. Szerinte ezzel nem csapják be a szavazóikat, mert akik Bajnaira adták a voksukat, azok az általa megjelenített politikai gondolatra, kultúrára, szemléletre, stílusra is szavaztak. – Bajnai Gordon marad, nem költözik a Holdra, és más módon sem vonul ki a magyar közéletből, EP-kampányunknak is ő lesz a legmeghatározóbb arca – mondta.

Nem voltak elég hitelesek, vagy nem valós társadalmi kérdésekre adtak választ – ezzel magyarázta Botka László, az MSZP választmányi elnöke választási vereségüket.

 

Nem készül Brüsszelbe és főpolgármester sem akar lenni Bajnai Gordon. Az Együtt–PM Szövetség vezetője ezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta.

 

Nem lesz parlamenti képviselő Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök bejelentette, hogy a baloldal listáján szerzett mandátumát átadja majd valaki másnak az Együtt–PM Szövetségből.

 

Bővebben>>>

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.