időjárás 22°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Kamupárt a Fodor-párt?

MNO
2014.04.29. 12:45

Nagy interjúban bizonygatta pártjának létezését Fodor Gábor, aki némileg bajba került a vidéki szervezetek vezetőivel.

Az Index kapta mikrofonvégre a Magyar Liberális Párt (MLP) első emberét, hogy kiderítsék, „TÉNYLEG” létezik-e a parlamentbe kalandos úton bejutott „formáció”. Fodor többször is említi a választási törvényt, mely miatt „nem lehetett másképp megcsinálni”, majd a pénzre terelődik a szó, ekkor kiderül az is, hogy nagy anyagi visszalépést jelentett számára a parlamenten kívüli élet.

Anyagiak

Fodor Gábor kijelenti, hogy az EP-választáson azért nem indulnak, mert nincsen rá pénzük, más pártok viszont nemzetközi forrásokból tudják finanszírozni kampányukat. Azt is kifejti, helytelen, hogy „az ellenzék nem az együttműködést forszírozza ezen a választáson, mert ennek az lesz az eredménye, hogy a Jobbik lesz a második legerősebb párt”. Később hozzáteszi, hogy egyetért a Jobbikkal való vitával, mert a radikálisokkal kapcsolatos eddigi politika nem vált be.

A pártja felépítése is szóba kerül, ekkor kellene pártjának öt vidéki vezetőjét megneveznie, egy aktív, egy „azt hiszem” Boros Lajos, majd a „nagyon jó”-k következnek, a vége négy vidéki és egy fővárosi párttárs. Az Index a hezitálást egy hanganyaggal is szemlélteti, majd megszavaztatja az olvasót, hogy miről is van szó: politikai formációról vagy Fodor Gábor alibiszervezetéről? Jelen állás szerint az utóbbi vélekedés van túlsúlyban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.