időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Kövér: Bukást hozhat a szavazatok megosztása

LM
2014.04.06. 12:45

A házelnök felidézte, ha 2002-ben a MIÉP-es szavazatok felét megkapja a Fidesz, akkor kormányon maradhat.

Az Országgyűlés elnöke kérdésre válaszolva fejtette ki: az eddig beérkezett részvételi adatok azt mutatják, hogy azokban a városokban, ahol magasabb a baloldali szimpátia, több állampolgár járult az urnákhoz. Kövér felhívta a figyelmet, hogy a kormánypárti szimpatizánsoknak is észbe kell kapnia.

 

A politikus a Jobbikkal kapcsolatban kifejtette, hogy az a nemzeti érzelmű szavazó, aki voksa megosztásán gondolkodik: ne tegye. Felidézte, hogy 2002-ben a MIÉP nem tudta megugrani a parlamenti küszöböt, de ha szavazóik akár fele csak a Fideszre szavaz, akkor tovább folytathatták volna a kormányzást. A házelnök hozzátette, megérti a radikálisabb gondolkodókat, azonban hangerővel nem lehet megoldani bizonyos kérdéseket, csak konszolidált hozzáállással, ami a Jobbiktól nem várható.

 

Kövér László szintén kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem volt hibátlan az elmúlt négy év, de azt ki lehet jelenteni: nincsenek tisztességtelen szándékaik. Hozzátette: amennyiben újra bizalmat kapnak, folyatják az olyan intézkedéseiket, mint a rezsicsökkentés. Majd kiemelte a családtámogatási rendszert, mely létszükséglet hazánk szempontjából, hiszen a népességfogyás megállítása, majd növekvőpályára állítása nélkül nincsen jövője Magyarországnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.