időjárás 24°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Navracsics váltja majd Martonyit

Szilágyi Richárd
2014.04.10. 03:15

Martonyi János kedden jelentette be hivatalosan, hogy nem vállal újabb megbízatást ebben a ciklusban.

Az ülésről távozó Navracsics Tibor az újságíróknak csak annyit mondott, „országgyűlési képviselő vagyok, köszönöm, és annak örülök a legjobban”. Kormányközeli forrásaink azonban megerősítették: a miniszterelnök és a tárcavezető a héten többször is egyeztetett a kérdésről, és ezután egyértelművé vált, hogy az új kabinetben Navracsics kapja a külügyi tárcát. Martonyi János, a minisztérium eddigi vezetője kedden jelentette be hivatalosan, hogy nem vállal újabb megbízatást ebben a ciklusban. Létezik olyan forgatókönyv, amely szerint Magyarország Navracsicsot jelöli majd az ősszel megüresedő uniós biztosi posztra. Ez viszont azt jelentené, hogy – megválasztása esetén – Orbán Viktornak néhány hónap múlva új külügyminiszter után kell néznie.

A kormányfő korábbi kijelentései alapján azt már tudni lehetett, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági és Pintér Sándor belügyminiszter munkájára továbbra is számít a miniszterelnök. Balog Zoltán pozíciója is biztosra vehető: az emberi erőforrások minisztere a tegnapi kormányülésről távozóban annyit mondott, tárcájánál több államtitkári poszton is változás lehet.

A teljes cikket a Magyar Nemzet csütörtöki számában olvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.