Börtönbe kell vonulnia az egykori Zrínyi Egyetem volt kancellárjának

Sikkasztás bűntette miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték N. Kálmánt.

KG
2014. 05. 20. 15:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tatár Tímea hozzátette: az ügy további öt vádlottját – bűnsegédként elkövetett sikkasztás miatt – felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság katonai tanácsa.

A bíróság megállapította, hogy az elsőrendű vádlott 2007 júliusától 2010. június 30-áig az egyetem kancellárja volt, s így jogosult volt annak nevében kötelezettségeket vállalni, szerződéseket kötni. 2009-ben az egyetem költségvetését 21,5 millió forinttal megemelte a Honvédelmi Minisztérium. N. Kálmán annak érdekében, hogy ebből 8 millió forintot elvonjon, pályáztatási eljárást indított szociológiai felmérés elkészítésére. A fiktív pályázati eljárás lefolytatásával alárendeltjét bízta meg, aki a megjelölt három cég nevében elkészítette a pályázatokat, és az N. Kálmán által megnevezett céget hozta ki nyertesnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.