Figyelmeztették Zoltai Gusztávot

A Mazsihisz elnöke nem ajánlja elődjének, hogy a visszatérésen gondolkodjon.

Győr Ágnes
2014. 05. 06. 2:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heisler András erről a Szombat című folyóiratnak adott interjúban beszélt. Azon felvetésre, hogy „pletykák terjednek arról, Zoltai Gusztáv hívei segítségével, megkísérli a visszatérést a májusi közgyűlésen”, a Mazsihisz elnöke úgy válaszolt: „Nem javaslom az ebben való gondolkodást senkinek, legfőképpen nem Zoltai úrnak”.

Ismert, április elején jelentették be, hogy Zoltai Gusztáv lemond a Mazsihisz – Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatói posztjáról. Heisler szerint a volt ügyvezető igazgató döntésében bár szerepet játszhattak a személyes megfontolások, illetve egészségi, szakmai meggondolások, köze volt ahhoz a Mazsihisz gazdálkodásának közelmúltban lezajlott átvilágításának is.

A Szombat több ízben is arról számolt be, a volt ügyvezető igazgató távozása kompromisszumot takarhat. Mint írták, feltehetően az azonnali távozásért cserébe kaphatott végkielégítést és az ígéretet, hogy nem bolygatják gyanús ügyeit.

A Mazsihisz közgyűlése május 22-én és 25-én lesz. A szervezet – bár ellenzi a német megszállási emlékművet – nem vesz részt a Szabadság téren zajló polgári engedetlenségi akcióban, amelynek Zoltai Gusztáv rendszeres szereplője, lánya pedig az egyik vezető alakja.

A Mazsihisz tegnap arról tájékoztatta az MTI-t, megvalósult a Memento70 civil mozgalom első önálló programja, a mosonmagyaróvári Shalom park emlékműve. Az akcióhoz azon szervezetek és civil személyek csatlakoztak, amelyek úgy döntöttek, nem vesznek részt a holokauszt-emlékév programjaiban és nem hívják le a Civil Alapból nyert pályázati pénzeket.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.