Júniusban indul a Kúrián a Hunvald-per

Június 17-én kezdődik harmadfokon a Hunvald-per tárgyalása.

2014. 05. 08. 4:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vád szerint az Erzsébetvárosban 2002 és 2006 között történt korrupciós ügyben a legfelsőbb bírói fórumon Belegi József háromtagú tanácsa hozhat majd jogerős döntést.

A Szegedi Ítélőtábla 2013. október 10-én másodfokon részben megerősítette, részben megváltoztatta a Fővárosi Törvényszéken 2012. február 24-én kihirdetett ítéletet. Az eredetileg 25 vádlottas büntetőeljárásban a fellebbezések, egymásnak ellentmondó ítéletek miatt hat vádlott bűnösségéről, illetve büntetéséről kell döntenie a Kúriának.

Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros volt MSZP-s polgármesterét első- és másodfokon is másfél év börtönbüntetésre, több tízmillió forintnyi kár megtérítésére ítélték. Az egykori szocialista másodrendű vádlottként csaknem két és fél évnyi előzetes letartóztatásban már letöltötte büntetését. A nem jogerős ítéletekkel hűtlen kezelés, hivatali visszaélés bűntette és magánokirat-hamisítás vétségéért két évre a közügyektől is eltiltották, több vádpontban viszont felmentették.

Részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.