Norvégia berendelte Jeszenszkyt

A nagykövet úgy véli, a berendelés időpontja nem véletlen, feltehetően a norvég kormány eddig is jól ismert álláspontját közlik majd vele.

Győr Ágnes
2014. 06. 04. 2:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berendelték hazánk norvégiai nagykövetét a Norvég Alap körül kialakult konfliktus miatt – értesült lapunk. Jeszenszky Géza megerősítette az információnkat, és közölte, az oslói külügyminisztérium egyik európai igazgatója kereste meg, a meghallgatása pedig ma délelőtt lesz. Jeszenszky hozzátette: nem érte váratlanul a fejlemény, hiszen a Norvég Alap ügyére Norvégiában is nagy figyelem összpontosul, és a helyi média is foglalkozik vele. „Látjuk, hogy van egy sajnálatos vita a magyar és a norvég kormány között. Reméljük azonban, hogy ez minél hamarabb rendeződik” – fejtette ki.

A nagykövet úgy véli, a berendelés időpontja nem véletlen. Álláspontja szerint ennek köze lehet ahhoz, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal hétfőn ellenőrizte a Norvég Alap pénzeit elosztó konzorcium tagjait. Ismeretes, a szervezet munkatársai délelőtt a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítványnál és az Autonómia Alapítványnál jelentek meg, délután pedig az Ökotárs Alapítványt keresték fel. A nagykövet arra számít, hogy a mai meghallgatáson nem hangzik el jelentős újdonság.

Jeszenszky úgy véli, feltehetően a norvég kormány eddig is jól ismert álláspontját közlik majd vele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.