időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Schmuck: Nem létezik baloldal

VZ
2014.07.07. 18:03

A „baloldal elveszett, ilyen formában nem is kár érte” – mondta a pártelnök az MSZP és a DK miskolci jelöltje kapcsán.

Az írás, amelyet a pártelnök a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának július 15-ei kongresszusára készített vitaindítóként, azzal folytatódik, hogy az MSZP mint a baloldal vezető ereje és „fiókszervezete”, a Demokratikus Koalíció jól látható módon végleg feladta az igazságosság, a szolidaritás és az esélyegyenlőség elvét. „A szocialisták bizonyították, amit minden értelmes ember tud: elvek nélkül nincs politika, ha az nincs, lehet minden más, píár, médiaérzékenység, szimpátia, megszokás, de ez mind édeskevés, mert nem lehet megúszni a tükörbe nézést – fogalmazott a pártelnök. – A baloldal elveszett, ilyen formában nem is kár érte.”

Schmuck Andor azt is kijelenti, hogy a baloldal megszűnése egyenes következménye a szolidaritás csökkenésének. „Ezek az urak” úgy akarnak szegénypártiak lenni, hogy közben százmilliós megbízásuk van, úgy akarnak kiállni az antiszemitizmus ellen, hogy közben kollaborálnak, ha kell, a Jobbikkal is, s úgy akarnak megújulni, hogy soha se kelljen önkritikát megfogalmazni – írja.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.