időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

A Fidesz a bizalomra épít

Szabó Zsolt
2014.08.19. 03:53

Aláírásgyűjtés, világos üzenetek, személyes találkozások a kormánypárt jövő héten kezdődő kampányában.

Gyorsan, a legtöbb helyen egy nap alatt tervezik összegyűjteni a választási induláshoz szükséges aláírásokat a budapesti kormánypárti polgármester- és képviselőjelöltek – tudta meg lapunk az érintettektől. Az augusztus 25-én kezdődő kampány központi üzenete világos: „Bízzon a Fideszben!, s ez a felirat mindenütt megjelenik majd a szórólapokon, programfüzeteken, óriásplakátokon és más felületeken. Ugyanakkor a lapunknak nyilatkozó aspiránsok szerint a nyár végén sem állnak le, és az október 12-i voksolás zárásáig folytatják a kampány legfőbb elemét, a választókkal való személyes találkozást. Ezeken pedig már a központi szlogeneken túl megbeszélhetik, hogy mit jelentenek a legtöbbször szintén tömör és rövid helyi jelszavak.

– Természetesen Tarlós István (Fidesz–KDNP) kampánya is megkezdődik, azonban a hivatalban lévő főpolgármester egyelőre a következő hetekben is feladatait látja el – közölte lapunkkal Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Hozzátette: Budapest vezetőjétől a közeljövőben nem kampánykiadványt, hanem – hasonlóan az elmúlt évek gyakorlatához – beszámolót kapnak, csak most a 2010-ben kezdődött ciklus, az elmúlt négy év munkájáról, eredményeiről. A tervek szerint Tarlós-óriásplakátokkal majd a hajrában, szeptember közepétől találkozhatunk városszerte.

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere ugyanolyan lendülettel készül a kampányra, mint ciklusok óta. Kiemelte: most is az egyik legfontosabb elemnek tartja, hogy világos, végrehajtható és számon kérhető programmal álljon a választók elé.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer vezetője már a múlt hét végén kitelepült stábjával a III. kerület több pontjára. A Közösséget építünk feliratos standokról bárki elvehette az októberben záruló önkormányzati ciklus feladatairól és eredményeiről számot adó kiadványt. Ilyen beszámolót évről évre eljuttatnak a kerületben élőkhöz, újdonság azonban, hogy most, a kerületi vezetés szándékait megerősítendő, aláírást is gyűjtenek. A fideszesek a városrész egész területére kiépítendő térfigyelő kamerarendszerhez, valamint a békásmegyeri piac újjáépítéséhez kérnek támogatást.

A folytatás mint vezérfonal sok kormánypárti jelölt kampányában megjelenik a jövő héttől. Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere szerint az újpestieknek nem kell meglepetésre készülniük, hiszen azt szeretné folytatni, amit négy éve megkezdett. – Folytassuk – így szólítja meg a választókat a kampányban Hassay Zsófia Terézvárosban is, akinek neve alatt Az ön polgármestere felirat olvasható majd. Ugyanezzel a gondolattal készül a XV. kerületben Pintér Gábor. A helyi fideszes frakcióvezető a párt áprilisban megválasztott parlamenti képviselőjének, László Tamásnak a munkáját folytatná.

Csepelen Borbély Lénárd alpolgármester vinné tovább Németh Szilárd – politikai pályáját az Országgyűlésben folytató – polgármester fejlesztési politikáját. Kampányában kiemelt szerepet kap az egykori Csepel Művek újraindítása, az elért közbiztonság megőrzése. A XVII. kerület polgármestere, Riz Levente szerint a leghatékonyabb kampány a munka, márpedig az elmúlt négy évben többmilliárdos uniós fejlesztéssel megújították a városközpontot, óvodákat, bölcsődéket építettek.

Bácskai János, a IX. kerület polgármestere Ferencváros a legfontosabb jelszó alatt arról biztosítja az itt élőket, hogy a megújított városrehabilitáció mellett a közbiztonsággal, a köztisztasággal, az idősekkel, a családokkal is foglalkozik az önkormányzat. Angyalföldön, ahol Bagdy Gábor jelenlegi főpolgármester-helyettes indul az esélyesnek tartott szocialista polgármesterrel, Tóth Józseffel szemben, szintén rövid és világos üzenetet választott: Fővárosi lendülettel. – Az eddigi vezető érdemeit senki sem vitatja, de húsz év után mára elfáradt, ennél több kell, a XIII. kerület megújulásra vár – mondta lapunknak Harrach Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.