időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Az Emmi rendszeresen egyeztetni fog az egyházakkal

MNO
2014.08.13. 21:58

Rendszeres egyeztetés kezdődött az egyházakkal szociális kérdésekről – közölte az Emmi.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár hivatalában fogadta a jelentős szociális szolgáltatást végző bevett egyházak szakértőit – olvasható a tárca közleményében. Czibere Károly az előzetes megbeszélésen elmondta: a törvényhozás menetéhez és a költségvetés tervezéséhez igazodva ez évtől rendszeresen, évente legalább öt alkalommal tartanak egyházi szakmai egyeztető fórumot szociális ügyekben és a felzárkózás területén az egyházi ügyekért felelős államtitkársággal együttműködve.

Szociális és felzárkózási ügyekben fontos stratégiai partnerei a kormányzatnak a bevett egyházak. Az Emmi mindkét területen új alapokra helyezi az egyeztetések rendszerét. Az egyházak országszerte számos szociális intézményt tartanak fenn, állami feladatok ellátását vállalják, valamint a mélyszegénységben élők, köztük a romák felzárkózásában is tevékenyen vesznek részt. A mostani és a tervezett konzultáció célja, hogy az egyházak véleményének figyelembe vételével kiszámítható és több évre előre tervezhető intézkedések valósuljanak meg, valamint az egyházi fenntartói tapasztalatok beépüljenek mind a szociálpolitikába, mind a felzárkózáspolitikába. A folyamatos egymásra figyelés érdekében szakmai párbeszédet és tapasztalatcserét várnak a résztvevők a rendszeres egyeztetésektől.

Az egyházak üdvözölték az együttműködés új rendjét, és hasznosnak tartják a megújuló párbeszéd megkezdését – olvasható az Emmi szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.