Nemzetközi elismerés az Erzsébet-programnak

Az Európai Nagycsaládosok Szövetsége a magyar kormányt díjazta az Erzsébet-programért.

2014. 09. 20. 18:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Erzsébet-program létrehozásáért nyerte el a magyar kormány az Európai Nagycsaládosok Szövetségének díját, melyet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-és ifjúságügyért felelős államtitkára vett át szombaton az Európai Nagycsaládosok Szövetségének konferenciáján a portugáliai Cascais városában. A díjátadó ünnepségen Novák Katalin úgy fogalmazott: az Erzsébet-program nem csupán egy olyan kezdeményezés, amely segít a rászoruló családok üdültetésében, hanem szimbóluma is Magyarország megújulásának, a szolidaritásról és az ebben betöltött kormányzati felelősségvállalásról szól.

– Kiemelkedő jelentőségű, hogy a magyar kormány által létrehozott Erzsébet-programot elsőként találták méltónak az Európai Nagycsaládosok Szövetségének díjára. Büszkék vagyunk arra, hogy a harmadik éve zajló Erzsébet-program az idén köszöntötte a 400  ezredik résztvevőjét. Ez azt jelenti, hogy hátrányos helyzetű gyermekek, rászoruló családok és fogyatékkal élő emberek hozzávetőleg hetente már ezer forintért nyaralhatnak olyan helyeken és körülmények között, ahol erre önerőből nem lennének képesek – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: a család a kormány számára alapvető érték és jól működő, gyermekeket vállaló családok nélkül nem lehet sikeres országot építeni. Ezért vezették be családi alapú, a gyermekvállalást ösztönző adórendszert és hozták létre az Erzsébet-programot.

Az étkezési utalványok rendszerét a magyar kormányzat 2011-ben változtatta meg úgy, hogy a képződött hasznot  teljes egészében a szociálisan rászoruló gyermekek és családok üdültetésének támogatására fordítja.

Az Európai Nagycsaládosok Szövetsége 2004-ben alakult és több mint 50 millió európai polgárt, azaz mintegy 9 millió nagycsaládot képvisel. Legfőbb célja, hogy a több gyermekes családok szociális és gazdasági érdekeit képviselje, és segítséget nyújtson a különböző generációk között. A szervezet ugyanakkor igyekszik támogatni a nagycsaládos szervezetek előrejutását, fejlődését és európai egységének megteremtését.

Az első alkalommal átadott elismeréssel öt kategóriában díjaztak olyan személyeket, illetve szervezeteket, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a nagycsaládokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.