Garabits Károly kétes kapcsolatai

A Heti Válasz a baloldal erzsébetvárosi képviselőjelöltjének a Vizoviczki-ügyet is érintő maffiakapcsolatairól ír.

2014. 10. 02. 3:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap hivatalos cégdokumentumokra hivatkozva állítja: Garabits Károlynak nemcsak a lapunk által nyilvánosságra hozott hangfelvételek, hanem a szerintük bizonyított maffiakapcsolatai miatt is magyarázkodnia kell. A volt MSZP-s önkormányzati képviselő, majd helyi fideszes alelnök kétes üzleti hátteréről azt írták: „a politikus húsz éve szimbiózisban működik a hazai alvilág egyik fő ingatlanközvetítőjével”. A cikk részletesen idéz Vizoviczkinak a PestiSrácok portálon a múlt héten közzétett egyik gyanúsítotti vallomásából, amelyben – mint azóta kiderült – Garabits üzlettársáról, azaz Borza Tiborról beszélt.

A PestiSrácok oldalán olvasható kihallgatásijegyzőkönyv-részletek szerint Vizoviczki László a Hajógyári-sziget uraként 2006-ban Borza biztatására kísérelte meg szelíd erőszakkal („vagyonvédelmi munkatársai” társaságában) érdekkörébe vonni a Citadellán található vendéglátó-ipari egységeket.

– A bandaháború oka az volt, hogy a Gellérthegy tetején a többségi befolyás Veres Istváné volt, a kisebbségi tulajdonos Borza pedig változtatni akart a felálláson, és ehhez Vizoviczkival társult volna. Utóbbi azt vallotta: Veres a rendőrség mellett „még Portik Tamást is odahívta a helyszínre, aki burkolt fenyegetésként baráti hangon megkért minket arra, hogy álljunk el a birtokbavételtől”, így a „megfélemlítés” hatására minden maradt a régiben – foglalta össze a hetilap a vallomás lényegét.

Ismeretes, Garabits Károly a botrányt kirobbantó hangfelvételen kijelentette: „Lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik.” A baloldali kis pártok közös jelöltje a felvételen arról is beszélt: háromféle rendőrigazolványa van, és politikai szövetségeseit is kész zsarolni önkormányzati pozíciókért.

A HVG.hu pedig azt derítette ki a múlt héten, hogy Garabits Károllyal egy VII. kerületi lakásba van bejelentve a baloldali polgármesterjelölt, Farkas Ferenc is.

Az Együtt–PM tegnap először azt közölte, hogy Garabitstól és a szintén közös jelölt Devosa Gábortól is megvonta a támogatását. Devosa az Origó.hu szerint Erzsébetváros volt alpolgármestereként egy korábban kedvező áron megvásárolt ingatlant kétmillió forintért vett meg saját rokonától, majd több mint nyolcszoros áron adta tovább. Később azonban Devosa Gábort „visszavették”, miután közleményt adott ki arról, hogy a 2007-es ügyekben még nyomozás sem indult. A jelölt a Hír TV-nek adott magyarázata szerint „félreértés történt, amit sikerült tisztázniuk”, de a sajtóhírek miatt jogi eljárást indít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.