A jövő évi költségvetésről és a vasárnapi pihenőnapról is döntenek

Szóba kerülhetnek a közszolgálati médiára és a nemzetközi fejlesztési együttműködésre vonatkozó javaslatok is.

MA
2014. 12. 15. 7:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján a Ház ülése a szokásosnál korábban, 10 órakor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal és az összegző módosító javaslatok vitáival. Ezt követően kora délután kerülhet sor a határozathozatalokra az ügyészség, a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal beszámolóiról.

A képviselők döntenek majd a jövő évi költségvetésről és az azt megalapozó törvényekről, továbbá a közszolgálati médiaszolgáltatásra és a médiapiacra vonatkozó törvények módosításáról, a központi címregiszter létrehozásával összefüggő javaslatról, valamint a nemzetközi fejlesztési együttműködésről és a nemzetközi humanitárius segítségnyújtásról szóló indítványról.

Módosíthatják emellett a dohánytermék-kiskereskedelem integrált ellátásához szükséges törvényeket, a nemzetbiztonsági ellenőrzés szabályait, a honvédek jogállási törvényét, a szociális ellátásokról szóló törvényt, valamint pénzügyi tárgyú jogszabályokat is megváltoztathatnak a betétbiztosítással, valamint a pénzügyi közvetítőrendszerrel kapcsolatosan.

A szavazások után újabb bizottsági jelentéseket és összegző módosító javaslatokat vitathat meg a Ház.

Az Országgyűlés a tervek szerint kedden tartja utolsó ülését az évben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.