Az MMA is részt vesz a közmédia felügyeletében

Emellett a közmédiának növelnie kell az eredeti nyelven, magyar felirattal sugárzott műsorai számát.

MD
2014. 12. 11. 22:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dunai Mónika és Tuzson Bence fideszes képviselők előterjesztése a médiatörvény változtatásáról egy másik ponton is módosul, eszerint a közmédiának növelnie kell az eredeti nyelven, magyar felirattal sugárzott műsorai számát.

Egy másik változtatás azt teszi lehetővé, hogy a felmondási idő és a végkielégítés megállapításánál a közszolgálati médiaszolgáltatónál munkaviszonyban töltött időnek számítson a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál töltött idő is, ha a munkavállaló az alaptól közös megegyezéssel távozott és 30 napon belül elhelyezkedik a közszolgálati médiaszolgáltatónál, miközben máshol nem vállalt munkát.

A vasárnapi pihenőnapra vonatkozó törvényjavaslatot a bizottság csütörtökön úgy módosította, hogy az a fürdőket kiszolgáló üzleteket és a múzeumok boltjait ne érintse. A testület elfogadta azt a Németh Szilárd fideszes előterjesztő által már korábban jelzett változtatást is, miszerint a magyar zászló és címer napja március 16. legyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.