Bálna-beruházás: pert nyert a főváros

Jogerősen megnyerte a Fővárosi Önkormányzat a WHB Építő Kft. elleni pert.

RZ
2014. 12. 05. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság megállapította, hogy a főváros nem állt jogviszonyban a generálkivitelezővel, elszámolási kötelezettsége sem volt vele szemben – írta Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint olvasható, a főváros már korábban megegyezett a generálkivitelezővel, és elszámolt a beruházó Portó Kft.-vel is. Ezzel megnyílt a lehetősége annak, hogy egyrészt a WHB megkapja a Portótól a behajthatatlan követelését, másrészt az építésben részt vett, de a kivitelező által ki nem fizetett vállalkozók is hozzájussanak a pénzükhöz.

Legutóbb márciusban nyert pert a Bálna-beruházással kapcsolatban a Fővárosi Önkormányzat, akkor az MKB-val szemben. A Kúria akkor elutasította az MKB Fővárosi Önkormányzat elleni 25 millió eurós (7,7 milliárd forintos) keresetét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.