Belopódzott az MSZP Kész támogatói közé

Kész Zoltán hivatalosan is bejelentette veszprémi indulását, az MSZP pedig némi fáziskéséssel, a kistestvérekhez hasonlóan mögé állt.

2014. 12. 03. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pedagógus – a Polgári Platform elnevezésű csoport elnöke – hangsúlyozta: a fideszes kétharmad lebontása érdekében kész elfogadni a „demokratikus ellenzéki pártok” támogatását, de a Jobbikét elutasítja. Eddig a Demokratikus Koalíció, a Magyar Liberális Párt és a Lokálpatrióták Veszprémért Egyesület jelezte, hogy mellé áll – tette hozzá. Ugyanakkor az is egyértelműnek hat, hogy az Együtt is odaállhat Kész támogatói közé.

Úgy vélekedett, hogy a választás történelmi pillanat Magyarország szempontjából, ugyanis „lebontható a kontrollálhatatlan fideszes önkényuralom”. Ez az a pillanat, amikor a civileknek ki kell jönniük elefántcsonttornyukból, és el kell kezdeniük politizálni – tette hozzá.

Kérdésre elmondta: más pártokkal még nem beszélt a támogatásáról, és nem szeretné azt sem, ha a szavazólapon pártlogók szerepelnének a neve mellett. Ennek ellentmond, hogy az Index írása szerint korábban az MSZP-vel is tárgyalt. Az MSZP elnöke, Tóbiás József a bejelentés után nem sokkal sietve kiállt, és azt mondta, pártja is beszáll Kész támogatásába, ugyanakkor nemrég még arról beszélt, hogy december 15-én döntenek a jelöltállításról, és lesz szocialista jelölt, erről a Népszabadságnak adott korábbi interjújában szólt. A szocialisták tehát hezitáltak, lépéshátrányba kerülve a többi balliberális kisebb párttal szemben.

Szintén kérdésre Kész közölte: Navracsics Tibor fideszes politikus hívására 2004-ben valóban elvállalta a veszprémi Fidelitas vezetését, mert közösséget szeretett volna építeni. Kilenc hónap múlva azonban elváltak az útjaik, és azóta semmilyen kapcsolata nincs a Fidesszel.

A Demokratikus Koalíció elnöksége kedden jelentette be: azt javasolja a párt tagjainak, szimpatizánsainak és minden demokratának, hogy támogassák Kész Zoltánt.

A Magyar Liberális Párt ügyvivő testülete keddi ülésén döntött arról, hogy a párt támogatja Kész Zoltánt a veszprémi időközi választáson.

A Nemzeti Választási Bizottság február 22-re tűzte ki az időközi országgyűlési képviselő-választást Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében. Az uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.