Csúcsvezető váltja ma Vitézyt

Dabóczi Kálmán érkezik a BKK élére. Volt politikusok viszik tovább a Főtávot és az FKF-et.

2014. 12. 03. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életrajza szerint Dabóczi Kálmán 1994-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen menedzsment, illetve marketing területen is közgazdászdiplomát szerzett. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen jogi szakokleveles közgazdász lett, 2000-ben pedig a budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen megszerezte a gazdaságtudományok doktora PhD fokozatát. A BKK leendő vezetője az elmúlt nyolc évben közlekedési területen dolgozott, 2011-től a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetőjének általános helyetteseként, majd üzletágvezetőként.

Feladatai közé tartozott a közösségi közlekedési fejlesztési tervek koordinálása, továbbá 2006-tól mostanáig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, illetve jogelődjeiben dolgozott tanácsadóként, főosztályvezetőként. Részt vett a MÁV szervezeti átalakításában, a BKV szervezetfejlesztési és finanszírozási kérdéseinek kidolgozásában, az elektronikus jegyrendszer előkészítésében. Több közlekedési társaság igazgatóságának, felügyelőbizottságának volt tagja és tisztségviselője az elmúlt évtizedben, például a Volánbusz Zrt.-nél, a MÁV-nál.

Információnk szerint az új városüzemeltetési modell kidolgozásakor még két budapesti közszolgáltató társaságnál várható váltás. A Főtáv Zrt. élére Mitnyan Györgyöt, a főpolgármester pénzügyi főtanácsadóját, a XII. kerület korábbi fideszes polgármesterét, volt fővárosi képviselőt választhatják meg. Az FKF Zrt. vezérigazgatója Horváth Béla, a Főpolgármesteri Hivatal eddigi városüzemeltetési főosztályának vezetője lehet. Horváth, az MDF alapító tagjaként 1990-ben országgyűlési képviselő lett, míg 1998-ban az FKGP budapesti listájáról szerzett mandátumot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.