Devizahiteles-ügyvédet indít a Jobbik Veszprémben

Damm Andreát indítja a februári veszprémi időközi választáson a Jobbik.

MD
2014. 12. 16. 17:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelöltet Vona Gábor pártelnök mutatta be kedden, a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón. A pártelnök, aki a devizahitelesek Jeanne d’Arcjának nevezte jelöltjüket, elmondta: Damm Andrea a parlamentben a veszprémiek mellett a devizahitelezés kérdését is képviselni kívánja.

Damm Andrea úgy fogalmazott: demokráciát tisztelő ember sosem fogadhatja el, hogy egy pártszövetség demokratikus viszonyok között parlamenti kétharmaddal rendelkezzen. Úgy ítélte meg: a kétharmados többségnek több politikai erő konszenzusából kell kialakulnia.

Veszprémi születését hangsúlyozva azt mondta: a helyiek nem érezhetik, hogy egy választási matematika tényezői.

Vona Gábor az időközi választás jelentőségéről szólva elmondta: a kormánykoalíció kétharmada kerülhet veszélybe, ha ellenzéki jelölt győz. Úgy ítélte meg: a Jobbik lehet az a párt, amely a kormánykoalíció egyértelmű kihívójává válik. A választás azonban szerinte nem csak a kétharmadról szól, aki csak erre élezi ki, az „biodíszletnek” tekinti a veszprémieket saját hatalmi törekvéseihez.

Egy tiszta jelöltet talált a Jobbik – mondta Vona Gábor, hangsúlyosan szólva pártja korrupcióellenességéről. Beszámolt arról is, hogy január végéig nemcsak képviselőik, hanem közeli hozzátartozóik vagyonnyilatkozatát is nyilvánossá teszik. Remélte, hogy sikerül olyan helyzetet teremteni, amelyben a többi párt is követi őket.

A február 22-i időközi országgyűlési képviselő-választáson Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében az európai uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.