Előre szólunk, hétfőn felejtsük el az autót!

Forgalomlassító demonstrációk lesznek Budapest számos pontján, ne lepődjön meg senki! Íme a térképek.

MNO
2014. 12. 13. 15:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK szombati, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tüntetés miatt a legnagyobb torlódások a Krisztina körúton, az Attila úton és a Margit körúton várhatók, de forgalmi dugóra kell számítani a fővárosi bevezető útvonalakon, valamint a közép- és észak-budai utakon is, ezért azt kérik, hogy aki teheti, autó helyett HÉV-vel vagy vonattal utazzon a fővárosba, Budapesten pedig használja a kötött pályás közlekedési járatokat, a metrót, a HÉV-et és a villamosokat. Hozzátették: aki mégis autóba ül, közép- vagy észak-budai úti célját Dél-Buda felől az M0-s autóúton vagy a pesti rakpartokon keresztül közelítheti meg.

 

A közlemény szerint 7 és 16 óra között lezárnak egy sávot az M3-as autópályán (a Szilas pihenő és a Szentmihályi út között), a III. kerületben, a 11-es főúton és az Andrássy úton.

Reggel 7 és 8 óra között lezárnak egy-egy sávot az M3-as és az M5-ös autópálya bevezető szakaszán, valamint a XI. kerületi Egér úton.

Utóbbi három helyszínről reggel 8 órakor a budai alsó rakpart Lánchíd és Margit híd közötti részére autóznak a demonstrálók, ezért a rendőrség eltereli a budai alsó rakpart északi irányú forgalmát a Döbrentei térnél a Krisztina körút és az Attila út felé – írták.

Nagyobb torlódás esetén a Műegyetem rakparti, illetve a Rákóczi hídi lehajtókat is lezárják. A tüntetők gépkocsijukat az alsó rakparton hagyva, gyalogosan a Parlamenthez vonulnak körülbelül 11 órakor az Angelo Rotta rakpart–Margit híd–Balassi Bálint utca útvonalon, majd petíciót adnak át, ezután ugyanezen az útvonalon visszatérnek a budai alsó rakpartra. A demonstráció 17 órakor ér véget.

A szakszervezetek hétfőn országos félpályás útlezárással tiltakoznak a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a cafeteria többletadóterhei ellen – ezt Gaskó István, a tiltakozó akciót szervező Liga Szakszervezetek elnöke jelentette be szerdán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.