Ezért nincsenek még kamerák a nagykörúti villamoson

A kivitelező miatt késik a Combino villamosok Futárral és belső kamerákkal való felszerelése.

RZ
2014. 12. 01. 18:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK tájékoztatása szerint a projekt néhány hét késedelemben van, mert a vállalkozó csak jelentős késéssel tudta a Futár- és videorendszer-terveit úgy elkészíteni, hogy az a megrendelő és az üzemeltető BKV igényeinek megfeleljen, továbbá kellően kidolgozott legyen ahhoz, hogy megszerezze a Nemzeti Közlekedési Hatóság átalakítási engedélyét.

A prototípus szerelése már folyamatban van, és a BKK kérésére az utasok számára hozzáférhető fedélzeti wifirendszert is telepítenek a járművekre. A BKK kitért arra is, hogy a videorendszert és a Futárt egyszerre építik ki és össze is kötik, így a diszpécserek hozzáférhetnek a kameraképekhez, és szükség esetén azonnal tudnak intézkedni.

A Futár elnevezésű forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert október 1-jén adták át. Tarlós István főpolgármester az aznapi sajtótájékoztatón azt mondta, a Futár műholdas felügyelettel vonja ellenőrzés alá a főváros közösségi közlekedését, a diszpécserek hatékonyan be tudnak avatkozni forgalmi zavar esetén, s az egyben kényelmes tájékozódási lehetőséget biztosít az utazóközönségnek.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a központ akkori bejárásakor újságíróknak arról beszélt, hogy a 4-es és a 6-os vonalán közlekedő Combino villamosokat jövő tavasszal vonják be a Futár rendszerbe, mert a járműveket teljes körűen be is kamerázzák majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.