Fazekas: Az MSZP felelőtlenül nyilatkozgat

„A szocialisták propagandaeszköze lett a Földet a gazdáknak program elleni lejárató kampány.”

HZS
2014. 12. 10. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP a Hortobágyi Nemzeti Park legelőpályázatának tisztázására szólította fel a földművelésügyi tárcát, miután titkosították a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ezzel kapcsolatos jelentését. Az ellenzéki párt a földbérleti rendszer visszavonását is követeli. Harangozó Gábor szocialista országgyűlési képviselő azt mondta: a jelentésbe betekintve megtudta, hogy a Kehi a szerződések 28 százalékának felbontását javasolta, mert nem feleltek meg a követelményeknek.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter erre reagálva azt mondta, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park legelőpályázatával kapcsolatos Kehi-jelentést a nemzeti park szakmai érvekkel alátámasztva kifogásolja, a végső jelentés az ügyben legkésőbb január 31-éig készül el. Fazekas Sándor szerint a szocialisták mindig a nagybirtokosok érdekeit helyezték előtérbe, most pedig a szocialista képviselő vissza akarja venni a földet a haszonbérletet nyert gazdáktól.

„Miközben a nemzeti kabinet megtízszerezte az állami területeken gazdálkodók számát, a szocialisták propagandaeszköze lett a Földet a gazdáknak program elleni lejárató kampány” – fogalmazott. Hozzátette: a baloldal és a mögötte álló mamutbirtokosok vissza akarják szerezni elvesztett pozícióikat, nem törődnek bele, hogy a kormány a családi gazdaságok megerősítésén munkálkodik. Az Orbán-kabinet azonban folytatja a megkezdett munkát, és a földpályázatokkal megteremti a lehetőségét annak, hogy minél több kisbirtokosnak és agrár-középosztálybelinek nyújtson biztos megélhetést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.