Hamarosan megújul a sportcsarnok

Február végéig készülhet el a felújítás első üteme.

MA
2014. 12. 03. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habis László felidézte: az 1978-ban átadott, mintegy ezer férőhelyes sportcsarnokban pár éve azbesztmentesítést végeztek, illetve felújították a nézőteret. A mostani munkálatok során felújítják az öltözőket, a vizesblokkokat és az előcsarnokot is. A beruházást mintegy 150 millió forintnyi TAO-forrásból és az önkormányzat által biztosított 64 millió forintos önrészből fedezik.

A polgármester a beruházás fontosságát hangsúlyozva rámutatott: a sportcsarnok nemcsak sportcélokat szolgál, hanem közéleti tér is lesz, hiszen zenei, ifjúsági és családi programoknak is otthont ad.

Habis László elmondta: a beruházás tervezett második ütemében a fűtés, a hő- és légtechnika korszerűsítése, az épület szigetelése, továbbá a küzdőtér világosításának felújítása szerepel. Mindez közel 300 millió forintba fog kerülni.

A sajtótájékoztatón Rázsi Botond alpolgármester arról beszélt, hogy a város már harmadik esztendeje létesít telente mobil műjégpályát. Idén megduplázódik a korcsolyapályák felülete: az Érsekkertben egy nagy, a belvárosban a Gárdonyi Géza téren pedig egy kisebb, gyerekeknek szánt pálya nyílik december 6-án. Elmondta: az önkormányzat mintegy 4 millió forinttal támogatja a belépőjegyeket. Reményeik szerint szervezetten, akár az iskolai tornaórák keretében is látogathatják majd a pályákat a gyerekek.

Somogyi Zoltán, az Egri Vitézek HC elnökhelyettese elmondta: az érsekkerti salakos pályán 1200 négyzetméteres, sátorral fedett, különböző szolgáltatásokkal ellátott jégpálya épül, míg a Gárdonyi téri létesítmény 275 négyzetméteres jégfelülettel várja majd a kicsiket.

Közlése szerint a tavalyi szezonban több mint húszezer látogatót fogadott az akkor felállított kisebbik pálya.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.