Időben be kell szerezni a gyógyszereket az ünnepekre

Öt egybefüggő munkaszüneti nap lesz, így a gyógyszertárak csak ügyeleti rend szerint működnek majd.

MA
2014. 12. 18. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ÁNTSZ azt ajánlja, hogy az elkövetkező napokban mindenki írassa fel háziorvosával és szerezze be a szükséges patikaszereket, és ne csak a rendszeresen szedett pirulákról gondoskodjanak, hanem például láz- és fájdalomcsillapítókról vagy hasmenés elleni gyógyszerekről is, mert ezek beszerzése a jövő hét második felében nehézkesebb lesz, mivel a gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek majd.

Közleményükben azt írják, hogy célszerű áttekinteni a „házi patikát”. Legyenek otthon megfázásos tüneteket enyhítő, láz- és köhögéscsillapító szerek, gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítmények – hívják fel a figyelmet.

Az ÁNTSZ mindemellett azt is kiemelte, hogy a sütés-főzés és a gyertyagyújtás közben gyakran fordulnak elő égési sérülések, ezért hasznos ezeknek a gyors ellátására szolgáló készítményekkel is felkészülni. A kisebb konyhai balesetek (például vágási sérülések) esetére is legyen otthon kötszer, sebfertőtlenítő és gyorstapasz – ajánlják.

Az ügyeletes gyógyszertárak listája megtalálható az ÁNTSZ internetes oldalán az „Ügyeletek” menüpont alatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.