időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Iskolásokat zaklatott a cserkészvezető?

2014.12.06. 07:30

Szexuális játékokba vonta be a rábízott gyerekeket V. Gábor – derítette ki a Hír TV Célpont című műsora.

Az elhangzottak szerint a 41 éves, nőtlen férfi egy cserkészfoglalkozás után ott tartott három fiút, köztük két kiskorút, akikkel férfivá avatási szertartást tartott: pornófilmet nézetett velük, s közös önkielégítésre vette rá őket. A cserkészvezetőt az egyik gyerek szülei megfenyegették: vagy lemond minden tisztségéről s eltűnik a gyerekek közeléből, vagy feljelentik. A férfi a szabad elvonulást választotta – hangzott el a Célpontban.

A cserkészszövetség az ügy kirobbanásakor értesítette Navracsics Tibor veszprémi Fidesz-elnököt a gyanúról, a helyi fideszesek azonban mégis azt állítják: a férfi a mai napig tagja a pártnak, és ügyeiről senki sem hallott. Később az egyik elnökségi tag már azt állította: V. Gábor nem tagja már a helyi Fidesz-csoportnak.

A Célpontban beszámoltak arról is, hogy V. Gábor ismert közéleti figura Veszprémben, 2006 és 2010 között pedig a Fidesz, a KDNP és a Védegylet közös külső szakértője volt az önkormányzat pénzügyi és költségvetési bizottságában.

Solymosi Balázs, a Magyar Cserkészszövetség országos elnökségi tagja a Hír TV-nek arról számolt be, hogy a nyár elején érkeztek be a központba az első hírek V. Gábor ügyeiről.

– A dolog úgy derült ki, hogy a sértett fiatalkorúak szülei egy teljesen más társaságban valamilyen módon utalást tettek erre a dologra. ( ) Hosszas körüljárást tettünk az ügyben, hogy hogy tudjuk legjobban megóvni a fiatalokat, a szülőket, a várost. Minden közösséget, ahova kötődik vagy ahova kötődött ez az ember. Akkor jutottunk arra, hogy a feljelentést a szülők nem szeretnék, mert nem akarják, hogy a gyerekeket meghurcolják, ezért egy bejelentéssel éltünk, és a rendőrséget tájékoztattuk arról, hogy van egy ügy, amelyet ki kell vizsgálni – emlékezett vissza Solymosi Balázs. Hozzátette: V. Gábor telefonon később elismerte, van valóságalapja a rendőrségi iratokban foglaltaknak, ám szerinte a dolgok másképp történtek.

Megszólalt a műsorban Márfi Gyula veszprémi érsek is, aki egyszer már kapott jelzést arról, hogy valami nincs rendben V. Gáborral, de mint mondta, a férfi határozottan tagadott, ráadásul soha egyetlen szülő sem tett panaszt ellene. A Célpont telefonon elérte a gyanúba keveredett férfit, aki annyit mondott, idén abbahagyta a cserkészetet, nem akar nyilatkozni, majd letette a kagylót.

A Veszprémi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz az ügyben, ismeretlen tettes ellen.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.