„Lenyűgöző, ahogy a magyar kormányfő előrevitte az országát”

A német Családi Vállalkozásokért Alapítvány vezetője szerint a kormány politikája példa lehet más uniós tagállam számára is.

mr
2014. 12. 04. 10:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német Családi Vállalkozásokért Alapítvány idei, novemberi konferenciáján Orbán Viktor kormányfő is beszédet mondott a magyar gazdaságpolitikáról. A Heti Válasz interjút készített az alapítvány vezetőjével, aki nagy tisztelője a magyar miniszterelnöknek.

Brun-Hagen Hennerkes a lapnak hangsúlyozta: azért hívták meg Orbán Viktort a konferenciájukra, mert a miniszterelnök mindig világosan beszél, s ezt a vállalkozói körben nagyra értékelik. Emellett neki és Magyarországnak is hálásak a vasfüggöny és a berlini fal lebontásában való közreműködéséért.

A kormány tevékenységéről elmondta: „Lenyűgözőnek tartom, ahogy a magyar kormányfő előrevitte az országát. Ennek köszönhető, hogy a jelek szerint a magyar gazdaság túljutott a válságon. A magyar kormány nem költekezett erején felül, hanem a megvalósítható dolgokra koncentrált. Ez példa lehetne más, válság sújtotta uniós tagállam számára is.”

Brun-Hagen Hennerkes szerint három lépés szükséges ahhoz, hogy erős és nemzetközi szinten is sikeres közepes vállalkozások jöhessenek létre Magyarországon. Először is célzott támogatásokat kell adni nekik a kutatás-fejlesztésre, s erősíteni kell a tudomány és a gazdaság szereplői közti kapcsolatot. Másrészt szorosabban kell együttműködniük a nagyobb európai családi vállalkozásokkal, hogy hasznosítsák azoknak a tapasztalatait. Végül fontos a beruházók és a cégalapítók támogatása, amihez a magyar gazdaságpolitikának megfelelő tőkét kell biztosítania.

A németországi Családi Vállalkozásokért Alapítvány fő célja a családi vállalkozások üzleti és gazdasági jelentőségének képviselete, valamint a párbeszéd a politikai döntéshozókkal. Az alapítvány minden évben megrendezi konferenciáját, amelyre minden alkalommal meghívnak egy-egy prominens politikust. Mint az interjúban elhangzott, gazdaságpolitikai kérdésekben szoros kapcsolatban állnak a német kormánnyal.

A rendezvényen és az interjúban is elhangzott, hogy a németországi cégek döntő része családi vállalkozás, ezek adják a legtöbb munkahelyet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.