Nem állít jelöltet az MSZP, beáll inkább egy független mögé

Eddig a DK, az MLP és az Együtt – A Korszakváltók Pártja jelezte, hogy támogatja a független jelöltet.

MNO
2014. 12. 04. 10:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi szervezetének elnöke és Gőgös Zoltán, az MSZP Veszprém megyei elnöke közleményében azt írta, szerda este döntött a veszprémi szervezet tagsága, hogy támogatják Kész Zoltán angoltanár, a „közfelháborodás napja” veszprémi szónoka indulását „a Fidesz kétharmados parlamenti többségéről döntő” időközi választáson.

Közölték, örülnek, hogy olyan jelöltet tudnak támogatni, aki élvezi a demokratikus ellenzék szinte minden szervezetének támogatását.

A veszprémi választás országos ügy, a demokratikus ellenzék veszprémi győzelme pedig nemzeti érdek – hangsúlyozták az MSZP helyi vezetői, egyben azt kérték a demokratikus ellenzék Kész Zoltán támogatásáról még nem nyilatkozó tagjaitól, hogy a lehető leghamarabb tegyék ezt meg.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerdán közölte, hogy a párt országos elnöksége a civil szervezetek által támogatott Kész Zoltán támogatását ajánlja a helyi MSZP-szervezetnek. Eddig a Demokratikus Koalíció, a Magyar Liberális Párt, az Együtt – A Korszakváltók Pártja jelezte, hogy támogatja a független jelöltet.

A Modern Magyarország Mozgalom elnöksége is támogatja Kész Zoltán független jelöltet – közölte a tömörülés csütörtökön az MTI-vel.

A Nemzeti Választási Bizottság február 22-re tűzte ki az időközi országgyűlésiképviselő-választást Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében. Az uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

Ismert, Tóbiás nemrég még arról beszélt, hogy december 15-én döntenek a jelöltállításról, és lesz szocialista jelölt. A parlamenti mandátumért egyébként Török Gábor politológus is indult volna – a Jobbik támogatásával –, de november 27-én közölte a Facebookon, hogy eláll ebbéli szándékától. A Fidesz még nem állított jelöltet, és Simicska Lajos sem jelezte biztosra indulási szándékát. Hogy a kettő között lehet-e összefüggés, egyelőre nem tudni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.