Nem sértett előírást Navracsics

Teljes összhangban, magánemberként vett részt egy helyi politikai rendezvényen.

RZ
2014. 12. 12. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Navracsics Tibor egy héttel ezelőtt maga jelentette be Veszprémben, hogy kit indít a Fidesz azon az időközi választáson, amely azért vált szükségessé, mert Navracsics, aki veszprémi országgyűlési képviselő volt, biztosi kinevezése miatt kénytelen volt lemondani parlamenti mandátumáról. Az ügyben Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő fordult kérdéssel Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez, azt tudakolandó, hogy tudott-e Juncker Navracsics részvételéről a rendezvényen.

„A biztosoknak jogukban áll, hogy politikailag aktívak maradjanak, amennyiben az nem akadályozza őket biztosi szolgálatukban, és nem fenyegeti függetlenségüket hivataluk ellátásában” – fogalmazott Margarítisz Szkínász, hangsúlyozva, hogy a magyar politikus részvétele az eseményen teljes összhangban volt a biztosokra vonatkozó etikai kódexszel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.