Petíciót indítottak a 10-es út biztonságáért

A szervezet több intézkedést is sürget a közelmúltbeli halálos balesetek miatt.

mr
2014. 12. 02. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet a nyílt levélben felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt egy hónapban két halálos baleset is történt a 10-es főút Piliscsaba és Pilisvörösvár közötti szakaszán, és több, kiemelten veszélyes rész is található ezen a szakaszon.

Ezért azt szeretnék elérni, hogy rendszeresen ellenőrizzék a megengedett sebességhatár betartását a gyorshajtók visszafogása érdekében. Továbbá felhívnák a figyelmet a relatív sebességtúllépés veszélyeire és elrettentő táblákat helyeztetnének el az utak mentén. Levelükben emlékeztetnek arra is, hogy szükségessé vált a több helyen csúszóssá vált burkolat megújítása, valamint az útpadkának az úttal egy szintbe hozása. A Pilisi Anyukák Klubja úgy látja, hogy a pilisszentiváni leágazást körforgalommá vagy lámpás kereszteződéssé kellene átalakítani, és ki kell szűrni a Piliscsaba/Egyetem lámpás kereszteződésnél a szabálytalankodókat.

Aki egyetért a kezdeményezéssel, az az alábbi linken írhatja alá a petíciót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.