Rács mögött marad V. László

Idős szüleire, hat gyerekére hivatkozva akart kikerülni az előzetes letartóztatásból.

Swendt Pál
2014. 12. 09. 4:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi és debreceni mulatóiról, éttermeiről és a rendőrségi vesztegetési botrányban betöltött szerepéről elhíresült vállalkozó a tegnapi tárgyalás végén arra hivatkozva kért enyhítést, hogy idős szülei súlyos betegek, s hat kiskorú gyermeke várja, hogy apjuk karácsonykor a családdal lehessen.

A törvényszék indoklása szerint V. László esetében továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ezért a tárgyaláson való megjelenése csak a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartásával biztosítható. A bíróság tegnap ismertette Cs. Attila harmadrendű vádlottnak az ügy nyomozása során tett vallomását. A V. László közvetlen bizalmasai közé tartozott férfi jelezte, a perben nem kíván vallomást tenni, ám a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) a vesztegetési botrány 2013. februári kirobbanása után több alkalommal is nyilatkozott a bűncselekményekről. A V. László által 1993-tól belső ellenőrként foglalkoztatott Cs. Attila akkor beszámolt a szórakozóhelyeken vezetett úgynevezett napi rajzról, a kiadásokat és a befolyt összegeket is tartalmazó, kézzel vezetett iratról is, amelyről úgy fogalmazott: arra azért volt szükség, mert a pénztárgépekben V. László és első bizalmasa, az ugyancsak vádlott D. Róbertné utasítása alapján nem volt szabad minden bevételt rögzíteni.
Mint ismert, a KNYF vádirata szerint a 34 terhelt, akik közül kilencen alkottak bűnszervezetet, több mint egymilliárd forintos áfacsalás miatt vonható felelősségre. A per február 16-án tanúk meghallgatásával folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.