Rogán akár a bíróság előtt is megvédené az önkormányzatot

Rogán Antal kész a bíróság előtt is megvédeni a korábban általa vezetett önkormányzatot a rágalmakkal szemben.

RZ
2014. 12. 20. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz-frakció által az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben Rogán Antal arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) szerint ki kell vizsgálni a fővárosi V. kerületi „ingatlanpanamát”. Az ellenzéki párt ezzel kapcsolatban már feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

„A Demokratikus Koalíció ellen már pert indítottam, most ugyanezeket a rágalmakat ismétlik tovább. Készen állok arra, hogy a bíróság előtt is megvédjem a Belváros önkormányzatát a nyilvánvaló rágalmakkal szemben” – tudatta Rogán Antal. Közölte: minden bérlőnek ugyanannyi kedvezményt adtak, és mindenki csak a jogszabályokban biztosított kedvezményt kaphatta meg.

Azt írta: a Belváros jogszabályait és vagyongazdálkodását a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok hatóságai, közigazgatási hivatalai rendszeresen vizsgálták és rendben találták. „Sem engem, sem az önkormányzatot semmilyen vizsgálat során nem marasztaltak el” – tette hozzá.

Rogán Antal szerint a belvárosi önkormányzatot azóta támadják, amióta ő a Fidesz frakcióvezetője. „A politikai hátsó szándék, a mindenáron való lejáratás kísérlete nyilvánvaló, mondhatni, kilóg a lóláb a lejárató közlemények és cikkek mögül” – írta Rogán Antal, hozzátéve, hogy ennek „ékes példája”, amikor megpróbálták összemosni a nevét az alvilággal, és miután pereket indított emiatt, „Portik Tamás rokonai egy csapásra átváltoztak Habony Árpád rokonaivá”.

Közölte, büszke arra, hogy polgármestersége alatt a Belváros megújult és Budapest leggyorsabban fejlődő kerülete lett. Ebben az időszakban a Belváros vagyona nőtt, és nem csökkent – emelte ki Rogán Antal, aki szerint ha rosszul gazdálkodtak volna, ez nyilvánvalóan fordítva lenne. „Minden forintot visszafordítottunk a Belváros fejlesztésére, vagy az ott élők támogatására. Szociális boltok nyíltak, támogattuk az időseket és a gyereket nevelő családokat” – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.