Tagad áfacsalási ügyben az MSZP

Soha nem került a kasszájukba bűncselekményből származó pénz – állítja a párt.

2014. 12. 03. 4:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc kormányzása, vagyis minden idők legkorruptabb kormányzása idején többmilliárdos áfacsalás zajlott Magyarországon – így reagált a Fidesz lapunk tegnapi cikkére, mely szerint az áfacsalási ügy egyik kulcsfigurájának, Dömény Zoltánnak a naplóbejegyzéséből kiderült, az elcsalt milliárdok egy része az MSZP pártkasszájába került. A kormánypárt lapunknak küldött közleménye szerint ha igazak ezek a hírek, a baloldalnak újabb korrupciós ügyekre kell választ adniuk.

 

 

Mint arról tegnap beszámoltunk, Simon Gábornak, az MSZP bukott elnökhelyettesének a bizalmasával, Welsz Tamással is többször találkozott az a felvidéki vállalkozó, aki a napokban részletes vallomást tett az adóhatóságnak egy 18 milliárd forintos áfacsalási ügyről. Ennek lényege: 2009 és 2012 között sok ezer tonna gabonát utaztattak egy több gazdasági társaságból álló szlovák–magyar cégláncolaton keresztül, s ezzel milliárdokkal károsították meg a szlovák és a magyar költségvetést. Dömény Zoltán naplója szerint az elcsalt pénzek egy része az MSZP pártkasszájában landolt (lásd illusztrációnkat). Erről a következőket vetette papírra: „A 2006–2008-as évben a Belar a. s., a Belagra Hustopece a. s. és az Agropodnik Trnava a. s.-nek nem kifizetett takarmányok ára részben az akkori kormánypárt, az MSZP kasszájában landolt. Cserébe a Molnár Istvánhoz köthető Balaton Meat Kft. vissza nem térítendő juttatásokat kapott a magyar államtól.” Az említett Balaton Meat Kft. eközben vágóhíd építésére 850 millió forint állami támogatást kapott a Gyurcsány-kormánytól.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője lapunknak azt mondta: támogatja, hogy kivizsgálják az ügyet, s létrejöjjön egy parlamenti bizottság. Ez tisztázhatná, van-e olyan országgyűlési képviselő, aki érintett az áfacsalási ügyben.

Schiffer András, az LMP társelnöke lapunknak úgy nyilatkozott: különösebb meglepetést nem okoztak a napvilágot látott információk, amelyekről jelen pillanatban nem lehet kétséget kizáróan tudni, hogy igazak, vagy sem. Ám ez is mutatja, miért fontos, hogy pártjuk korábbi kezdeményezésének megfelelően létrejöjjön egy, az áfacsalási ügyeket vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság, LMP-s elnökkel. Schiffer hangsúlyozta: a nyomozó hatóság és a vizsgálóbizottság mellett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal párhuzamos vizsgálatára is szükség lenne ahhoz, hogy tisztán lássunk. A pártelnök megjegyezte: tavaly november óta számos mendemonda terjeng áfacsalásügyben, s nemcsak szocialista, hanem fideszes érintettekről szólók is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.