Tapasztalt közgazdász kerül a BKK élére

Dabóczi Kálmán a KTI Közlekedéstudományi Intézet Közlekedéstudományi Üzletág vezetői posztjáról érkezik.

2014. 12. 02. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV kedden délután írta meg, hogy Dabóczi Kálmán válthatja a BKK éléről távozó Vitézy Dávidot.

A Budapesti Közlekedési Központ új vezetője a KTI Közlekedéstudományi Intézet Közlekedéstudományi Üzletág vezetői posztjáról érkezik. Emellett az ügyvezető általános helyettese volt, vezette továbbá a Stratégiai Projekt Igazgatóságot. Angolul, németül, és alapszinten oroszul is beszél.

2006 és 2014 között részt vett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és elődeinek munkájában, 2011-től az infrastruktúráért felelős államtitkárság munkáját segítette. Előtte a közlekedési helyettes államtitkárság főosztályvezetője volt a közlekedési szolgáltatások főosztályán.

Dabóczi a gazdálkodástudományok doktora, emellett jogi szakokleveles közgazdász, tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatta. A kilencvenes évek végén tanácsadóként dolgozott a Molnál, 2007 és 2010 között a MÁV-Start Zrt. felügyelőbizottságának tagja, 2009-től alelnökként a MÁV Zrt. felügyelőbizottságának tagja. 2007 és 2009 között a Kisalföld Volán, 2007 és 2010 közt a Volánbusz Zrt. igazgatóságának munkájában vett részt.

A hatgyermekes családapa számos gazdasági témájú tudományos munkához adta nevét, többek közt a Budapesti Corvinus Egyetem vendégelőadója. 2007-ben miniszteri dicséretet kapott a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium részéről, 2008-ban pedig „Közlekedésért Érdemérmet” a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumtól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.