Több mint hatszázmillió forintot kapott Eger

A kormány partnerként tekint a városra és a megyére – jelentette be Nyitrai Zsolt.

HZS
2014. 12. 29. 21:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A térség országgyűlési képviselője közölte: a támogatás újabb megerősítése annak, hogy a kormány partnerként tekint a városra és a megyére, az ott élők számíthatnak segítségére. Habis László, a város polgármestere kijelentette, hogy a támogatás egy részéből, mintegy 174 millió forintból, kiváltják az egri Agria-Humán Közhasznú Nonprofit Kft. adósságát.

A cég nemcsak helyi, hanem országos viszonylatban is fontos, hiszen rengeteg megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat – tette hozzá. Habis László kifejtette: jelentős összegeket fordítanak a támogatásból a város üzemeltetésére, egyebek mellett fejlesztik a közösségi közlekedést is.

Koós Ede, a Szent Bernát Ciszterci Borgia Szent Ferenc Templom igazgatója arról számolt be, hogy a támogatásból templomfelújításra is jut: mintegy 50 millió forintból befejezhetik a szentély korábban feltárt barokk festményeinek rekonstrukcióját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.