Újra járható több turistaút

Amíg jó az idő, tegyünk egy túrát a Pilis, a Visegrádi- és a Budai-hegységnél, valamint a Gödöllői-dombságnál.

HZS
2014. 12. 23. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pilisi Parkerdő Zrt. tájékoztatása szerint a december eleji jégkár után a társaság munkatársai járhatóvá tettek több mint négyszáz kilométernyi turistautat. Ismét látogatható a Pilis, a Visegrádi- és a Budai-hegység, valamint a Gödöllői-dombság turistaútjainak nagy része. Azt írták: folytatódik a kármentesítés az ünnepek alatt is.

Továbbra is oda kell figyelniük az erdőjáróknak, mert a jégkárral sújtott területeken fennakadt ágak hullhatnak le, ami különösen szeles időben lehet veszélyes. Az érintett erdők belsőbb területein még nem hárították el a károkat, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri az erdőlátogatókat, hogy a kijelölt turistautakról semmiképp se térjenek le, és a szokásosnál körültekintőbben közlekedjenek.

A többi között látogatható a Budakeszi Vadaspark, a Gödöllői Arborétum, a Som-hegyi, a Kőhegyi, a Fekete-hegyi és a Vaskapu menedékház, a Mogyoró-hegy térsége, a Boldog Özséb-kilátó, a Csergezán Pál-kilátó és az összes budapesti kilátó. Mint írták, az érdeklődők honlapjuk térképén is megtekinthetik az aktuális korlátozásokat. Ezt a weboldalt az ünnepek alatt is frissítik – tették hozzá. A társaság arra kéri a kirándulókat, hogy túratervezés előtt tájékozódjanak a lezárásokról és a várható időjárásról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.