időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Újra járható több turistaút

HZS
2014.12.23. 16:33

Amíg jó az idő, tegyünk egy túrát a Pilis, a Visegrádi- és a Budai-hegységnél, valamint a Gödöllői-dombságnál.

A Pilisi Parkerdő Zrt. tájékoztatása szerint a december eleji jégkár után a társaság munkatársai járhatóvá tettek több mint négyszáz kilométernyi turistautat. Ismét látogatható a Pilis, a Visegrádi- és a Budai-hegység, valamint a Gödöllői-dombság turistaútjainak nagy része. Azt írták: folytatódik a kármentesítés az ünnepek alatt is.

Továbbra is oda kell figyelniük az erdőjáróknak, mert a jégkárral sújtott területeken fennakadt ágak hullhatnak le, ami különösen szeles időben lehet veszélyes. Az érintett erdők belsőbb területein még nem hárították el a károkat, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri az erdőlátogatókat, hogy a kijelölt turistautakról semmiképp se térjenek le, és a szokásosnál körültekintőbben közlekedjenek.

A többi között látogatható a Budakeszi Vadaspark, a Gödöllői Arborétum, a Som-hegyi, a Kőhegyi, a Fekete-hegyi és a Vaskapu menedékház, a Mogyoró-hegy térsége, a Boldog Özséb-kilátó, a Csergezán Pál-kilátó és az összes budapesti kilátó. Mint írták, az érdeklődők honlapjuk térképén is megtekinthetik az aktuális korlátozásokat. Ezt a weboldalt az ünnepek alatt is frissítik – tették hozzá. A társaság arra kéri a kirándulókat, hogy túratervezés előtt tájékozódjanak a lezárásokról és a várható időjárásról.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.