Vizsgálják a Teve utcai rendőrpalotában történt mérgezést

Szombaton többen szén-monoxid-mérgezést kaptak.

MNO
2014. 12. 28. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gál Kristóf a történteket felidézve elmondta: valamivel 18 óra után az épület mínusz második szintjén dolgozók közül többen panaszkodtak a levegő minőségére. A telepített és a mobil mérőeszközök nem mutattak rendellenességet, ezért folyt tovább a munka. Kevéssel 19 óra után azonban többen már rosszullétre panaszkodtak, ezért kihívták a katasztrófavédelem munkatársait. Műszereik az épületben nem, de kilenc ember vérében kimutatták a szén-monoxidot, ezért 19 óra 47 perckor a katasztrófavédelem úgy döntött, hogy ki kell üríteni az épületet. A szóvivő kiemelte: az előzetes terveknek megfelelően végezték a kiürítést, valamint a másodlagos rendszerek üzembe helyezését és működtetését.

Tájékoztatása szerint jelenleg is tart a szakértői vizsgálat annak megállapítására, hogy mi okozta a rosszulléteket. Senkit nem kellett kórházba vinni – emelte ki.

Kérdésre válaszolva Gál Kristóf leszögezte: a rendőrség folyamatosan ellátja a munkáját, a bejelentéseket is a megszokott rendben tudják venni, személyesen és telefonon is. Az, hogy az épületben hétfőn elkezdődhet-e a munka, a szakértői vizsgálat eredményétől függ – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.