Vizsgálnák Lázárék vagyonát

Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeznek Lázár János ellen, hogy nyilvánosak legyenek a családtagjai vagyonnyilatkozatai is.

Munkatársunktól
2014. 12. 04. 4:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ingatlan nem került be a képviselő vagyonnyilatkozatába, a családtagok vagyonnyilatkozata pedig nem nyilvános. – Ingatlanpiaci szakértők szerint a Mátyás király utcai négylakásos társasházban lévő ingatlan értéke 60-70 millió forint körül lehet. Lázár az RTL Klubnak elismerte, hogy a becslés nagyjából pontos, és beszélt arról is, hogy a lakást családi összefogással sikerült kigazdálkodni”. Lázár közölte: a bevallásában 70 millió megtakarítás és 80 millió hitel is szerepel. A politikus elmondta, januárban új vagyonnyilatkozatot ad le, és akkor minden világos lesz a vásárlásaival kapcsolatban. Az RTL Klub emlékeztetett arra, a lakás ugyanúgy nincs feltüntetve Lázár vagyonnyilatkozatában, mint az a 20 millió forint értékűre becsült szőlőbirtok, amit tavaly vásároltak a fiának.

A Hír24 tegnap arról írt, hogy az áprilisban vásárolt svábhegyi lakás korábban Giró-Szász András sógorának résztulajdona volt. Serfőző Péternek – akiről a Blikk néhány napja írta meg, hogy egy általa igazgatott offshore cég áron alul jutott hozzá egy Dorottya utcai önkormányzati ingatlanhoz – a házban egy másik ingatlanra van bejegyezve az állandó lakcíme. Lázár szerdán azt mondta, nem tudott arról, hogy a megvásárolt lakás korábban Giró-Szász sógorának résztulajdonában volt.

A Demokratikus Koalíció tegnap közleményben jelezte, vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeznek Lázár János ellen, hogy nyilvánosak legyenek a családtagjai vagyonnyilatkozatai is.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a napokban a Hír TV P8 című műsorában egyébként arról beszélt, hogy a korrupciós vádak miatt visszafogottságot várna el párttársaitól. Bár a politikus neveket nem mondott, de az általa megnevezett ügyekkel Kósa Lajosra, Szijjártó Péterre és Lázár Jánosra célzott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.