A BKK tesztelte az új jelzőlámpaprogramot a Széll Kálmán téren

A Budapesti Közlekedési Központ a Széll Kálmán téri jelzőlámpás rendszer finomhangolásán dolgozik.

MD
2015. 01. 21. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd hajnalban több új jelzőlámpaprogramot is teszteltek, amellyel a forgalmi torlódásokat kívánták enyhíteni – olvasható a közösségi oldalon. A BKK közölte azt is, hogy igyekezték a jelzőlámpákat még inkább egymáshoz hangolni, ezért az autóbuszok közlekedése szinte mindig zavartalan lehet. A korábbinál mintegy 30 százalékkal meg lett hosszabbítva a zöld jelzés a dinamikus közlekedés érdekében, de amennyire lehetséges, a BKK tovább növeli a téren átvezető kritikus csomópontban a szabad jelzések hosszát, segítve ezzel az autóval közlekedőket is – írták.

Ismert, a Széll Kálmán tér teljes felújítása január 12-én kezdődött kisebb, a közúti és a gyalogos forgalmat érintő korlátozásokkal. A teljes rekonstrukció 2016 februárjában fejeződhet be – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A felújítás eredményeképpen „a mai, elhanyagolt csomópont helyén egy új, modern arculatú, magas szolgáltatási színvonalú, a mainál sokkal rendezettebb, akadálymentes és zöld közösségi tér jön létre – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.