A Facebookon oltja egymást a DK és az MSZP

Az ellenzéki létbe lassan belefásuló MSZP egyik második vonalbéli politikusa alaposan kiosztja az adakozó kedvű DK-sokat.

2015. 01. 26. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wirsching Viktória (Demokratikus Koalíció) Blaha Lujza téri posztja alatt ugrott egymásnak a baloldali ellenzék két második vonalas szereplője, a gyurcsányi jobb kéz Gréczy Zsolt, valamint Lukács Zoltán, az MSZP parlamenti képviselője. A Facebookra kitett képes összeállításon az látható, amint a DK-sok ételt osztanak.

Lukács Zoltán Gyurcsány Ferencre utalva ezzel kezd: „Neki is bőven van sara abban, hogy ez az ország itt tart. Naponta is osztogathatna. Van miből, ha jól tudom.” Majd így folytatja: „Az új szociális törvény meg azért ment át a házon, mert Ferenc nyulat ugratott, ahelyett, hogy bejött volna szavazni.”

Gréczy „nyulát” aztán ezzel a kommenttel ugratta ki a bokorból: „Aki vitatkozik, azt személyében támadd, minősítsd! (DK-kézikönyv, alapelvek).”

Gréczy Zsolt válasza: „Mi a helyzet most Hiszékeny Dezsővel? ( ) A DK 65 településen szervezett egy hét alatt karitatív akciót. Ez példátlan a demokratikus oldalon. Büszkék vagyunk rá és mindenkire, aki részt vett benne.”

Lukács Zoltán aztán folytatja a keménykedést: „Nem tartozik neked beszámolni az mszp, mit miért tesz.” Hiszékeny Dezsőt ártatlanul meghurcoltnak titulálja, a vele kapcsolatos kérdést pedig gusztustalannak – ismert, Hiszékeny az ügyészség szerint ötmillió forintot kért újlipótvárosi alpolgármesterként egy üzlet bérbeadásáért, amiért 2-8 év is várhat rá.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese külön kitér Gréczy azon kijelentésére, amelyben a bukott miniszterelnök pártjának karitatív akcióit dicséri. Lukács Zoltán erre csak annyit reagál: „Gratulálok. Egy milliárdos pártjától el is várom.”

Legutóbb, január 22-én a Gyurcsány-párt prominensei a Blaha Lujza téren osztottak ételt. Vadai Ágnes szerint akciójukat a DK tagjainak, támogatóinak pénzéből szervezték. Ugyanakkor a kiosztott tartós élelmiszerek tescós csomagban voltak, a termékek jellemzően a multinacionális vállalat polcain fordulnak elő.

Majd Lukács ezzel zárja: „Na, Zsoltikám veled itt befejeztem. ( ) Újra meggyőztek. Jól gondolkozom a pártjukról.”

A két politikus végül azt is megcsócsálta, hogy a „pártpénztárnokként\" emlegetett Puch Lászlót leváltotta-e posztjáról Gyurcsány Ferenc, vagy sem. Lukács ez ellen, Gréczy mellette foglalt állást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.