A Fidesz keményen odaszólt a Gyurcsány-pártnak

„Nem kiáltozni, hanem kormányozni kellett volna a szegénység csökkentéséért.”

MNO
2015. 01. 18. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz-frakció közleményt küldött az MTI-hez, amelyben azt írta: a Gyurcsány-kormány megduplázta a munkanélküliséget, devizahitel-csapdába taszította és sorozatos megszorításokkal sújtotta a magyar családokat, és velük fizettette Európa legdrágább rezsiköltségeit.

„Ma az unió tagállamai közül Magyarország teljesít a legjobban a munkanélküliség elleni küzdelemben, a gyermekes családok támogatásában, a rezsicsökkentésben és a forintosítással a devizahiteles családokat is megóvtuk a legrosszabbtól” – hangsúlyozza a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve: a kabinet a legmélyebb szegénységben élőket sem hagyja magára.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt: uniós és hazai statisztikai adatok is azt mutatják, hogy „drámai” a magyarországi szegénységi helyzet, főként a gyermekek nélkülözése, utóbbi az UNICEF adatai szerint 2009 és 2013 között 30-ról 43 százalékra emelkedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.