A havazás miatt fokozottan ügyeljünk a vezetésre

Télies útviszonyok miatt indokolt nagyobb követési távolságot tartani, és ilyenkor csökken a tapadás is.

2015. 01. 24. 20:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Police.hu oldalon szombaton közzétett felhívásában az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt írta: fontos, hogy a járművezetők alkalmazkodjanak a csúszós utakhoz és a romló látási viszonyokhoz.

Télies útviszonyok között a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre és a gumiabroncsok csökkent tapadására – hívták fel a figyelmet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat este kiadott veszélyjelzésében több megyében is havazásra, hófúvásra figyelmeztetett. A hófúvás veszélye miatt Veszprém megyére vasárnapra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.