Áder az MTVA-hoz fordult a rettenetes decemberi jégkár miatt

34 ezer hektár állami erdőt kell helyreállítani, ami az államfő szerint nem megy civil összefogás nélkül.

MNO
2015. 01. 16. 11:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Köztársasági Elnöki Hivatal Sajtóigazgatósága az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében tudatta, hogy az államfő fogadta Zámbó Pétert, az Országos Erdészeti Egyesület elnökét, aki tájékoztatást adott a károkról, az elmúlt másfél hónapban történt munkálatokról és a további teendőkről.

Az erdészek becslése szerint az elmúlt 30-40 év munkáját tette tönkre a decemberi természeti katasztrófa, amelynek következtében 34 ezer hektár állami erdőt kell helyreállítani. A kár akkora, hogy enyhítése állami segítség mellett is csak társadalmi összefogással történhet meg – hangsúlyozták.

Az összefogás érdekében Áder János pénteken levélben fordult Szabó László Zsolthoz, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójához, hogy a közszolgálati média szenteljen kiemelt figyelmet az ország erdeinek kárenyhítését célzó civil összefogásnak, hiszen az MTVA mindig is fontos szerepet vállalt a társadalmi kezdeményezések támogatásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.